Columns

Oene is een dorp in het noordoosten van de provincie Gelderland. Het dorp maakt deel uit van de gemeente Epe en hoort bij de Oostelijke Veluwe. Oene heeft 1600 inwoners. In het dorp valt het kerkje op, het is een Romaans kerkje uit de 12e eeuw.
Oene haalde de landelijke pers door de MKZ uitbraak in 2001.
Maar Oene heeft ook 2 "tuinen" waarover deze aflevering van de reeks Epe en directe omgeving (3) gaat.

 

De Oener kijktuin
De Oener kijktuin bevindt zich in het buitengebied van Oene en is aangelegd op een terrein van 11.000 m2. In de aanleg zijn vele heesters gebruikt, en worden aangevuld met niet alledaagse vaste planten. Er is een stuk bos aangeplant, en een waterpartij met paddenpoel aangelegd. De tuin heeft als doel mooi aan te sluiten op het weidse landschap, en dieren aan te trekken.
Een groot aantal planten en heesters zijn in de verkoop, en er is een mooie winkel met woon -en  tuindecoraties.

 

Aardbeientuin
De aardbeientuin Oene van de fam Bronsink is een begrip. Hoe ze het voor elkaar krijgen is mij een raadsel, maar de aardbeien van hun behoren tot de lekkerste. Ze kweken de aardbeienplanten zowel in hangbakken of op de grond, en zo zijn er altijd veel en ze zijn altijd lekker!
Op 7 mei zal het (in de hele Veluwevallei op boerderijen, maar ook hier dus) weer open huis zijn met tal van aanbiedingen.
De tuin is net meer dan alleen aardbeien. In de winkel worden allerhande producten verkocht, met al dan niet leuke geschenkverpakkingen.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?