Columns

Een computer, of een computersysteem kent een programmeur, een ontwerper.


Op het moment dat je de PC aan zet, zie je de ontwerper niet meer. Ik zou kunnen zeggen dat niet letterlijk meer te bewijzen is dat er een ontwerper is. Ik kan naar ontwerpers toe en ter plekke een ontwerp bij wonen, zodat ik stelling kan bekrachtigen. Ik geloof, maar dat kan ik niet bewijzen, dat het met het ontwerp van het leven ook zo is, alles verwijst naar een ontwerper.


De plaats van de Aarde in het Zonnestelsel. Dichterbij de Zon dan de Aarde staat Venus, daar is het zeer heet en zou leven verbranden. Op Mars is het kouder. Misschien is er ooit primitief leven geweest, maar heeft het zich niet verder kunnen ontwikkelen. De Aarde staat op een perfecte plaats en is er zoiets als "daar is over nagedacht".

 

De Aarde en de Maan. De as van de Aarde helt enigszins, de seizoenen zijn daarvan een gevolgd. Om de Aarde draait de Maan. De as van de Aarde is zoals ze is, door de Maan. Zonder Maan zou de as horizontaal komen te liggen (als Venus) en zijn er helemaal geen seizoenen. Of ze zou onregelmatig gaan wiebelen, en zouden de seizoenen zeer grillig zijn. (Mars) De Zon is zeer veel groter dan de Maan en staat zeer veel verder weg. En toch is er een zeldzaam natuurverschijnsel : een zonsverduistering. Ten opzichte van de Aarde schuift de Maan voor de Zon. En dat terwijl er in het heelal zoveel ruimte over is!

 

Op Aarde zelf zijn er de complexe continentsverschuivingen en ontstaat er een complexe werking tussen water, lucht en de Aarde. Ze veroorzaken aardbevingen, vulkanisme. Volgens velen zou er zonder dit verschijnsel geen leven mogelijk zijn.

 

Dan het leven zelf.

Man en vrouw "komen samen" en 9 maanden later vindt er onder onze ogen een regelrecht wonder plaats: geboorte van leven.
Eén van ons eigen complexe stelsel is het zenuwstelsel, zeer groots en complex. Behandeling van buiten af is mogelijk door accupunctuur, in ons lichaam bevinden zich vele "lijnen".En dan noem ik nog de werking van hormonen. In een handvol zinnen gewoon niet uit te leggen, zo complex..

 

Elke verwijzing leidt steeds naar dezelfde conclusie: het verwijst naar een ontwerper, alleen kan ik dat - tenminste niet letterlijk - niet bewijzen.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?