Columns

Op 07-07-2007 (markante datum) was er live earth, een serie concerten op verschillende plaatsen in de wereld om aandacht te vragen voor de klimaatsverandering.

 

Aan wie hebben we dit, al is het indirect, te danken? Aan Al Gore!

 

Deze politicus is geboren op 31 maart 1948 te Washington en zette de klimaatverandering op de agenda door zijn DVD en boek An inconvenient truth, over de klimaatsverandering. De film toont de mogelijke gevolgen van het broeikaseffect over een periode van 50 jaar. Het veroorzaakte een schok in de wereld. (Maar: leerden we dat 20 jaar terug al niet bij biologie?)

 

Daarom prijkt hij nu in het rijtje van iconen.
Gore was vice-president onder Bill Clinton en verloor in 2000 als kandidaat voor de Democraten de presidentsverkiezingen van George W. Bush. Gore had meer stemmen, maar door de wijze van het verkrijgen van het aantal kiesmannen, won Bush. En dat was niet de enige controverse in deze stemgang. Gore nam afstand van Clinton, mede door diens escapades, maar deed dat te nadrukkelijk. Hij werd als stijf en neerbuigend ervaren in de debatten. Ik voeg nog een bijvoeglijk naamwoord toe : timide.
Maar nu heeft hij zijn ultieme doel kennelijk gevonden.

 

Al Gore als icoon? Ik heb er zelf mijn twijfels bij, maar misschien zijn er lezers die er anders over denken, en ben ik benieuwd naar op en aanmerkingen!
Maar later nog iets over Al Gore. Al Gore heeft met zijn team de nobelprijs voor de Vrede gekregen, en moet ik hem werkelijk opwaarderen in dit rijtje van iconen!

 

President Klaus van Tsjechie, zag het verband niet tussen het werk van Al Gore en deze prijs. Deze Klaus moet aftreden! Die man heeft geen inzicht in hoe het één en ander werkt. Stijging van de zeespiegel kan ertoe leiden dat mensen ergens anders moeten gaan wonen, dat kan een aanleiding zijn voor geschillen over land. Het smelten van het Noordpoolijs kan een geschil geven over wie daar mag vissen, naar olie mag boren en wie niet...

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?