Columns

Diana Frances Spencer(1-7-1961 - 31-8-1996), beter bekend als Lady Diana ook wel the people's princess, trouwde met prins Charles, maar scheidde van hem. Ze had een haat-liefde verhouding met de pers. Dikwijls maakte ze gebruik van de pers door bepaalde zaken over haar relatie met Charles te vertellen of over zijn of haar nieuwe relaties. Diana Frances Spencer kwam te overlijden na een naargeestig ongeluk in Parijs. Diana was min of meer op de vlucht voor de pers. Ze reisde samen met haar vriend Dodi Al-Fayed.

 

Ik herinner mij het bericht van haar overlijden nog goed. Het was zondagochtend en ik was vroeg op, want ik zou met een paar andere met de trein gaan naar Zandvoort, om daar te wandelen. Tegen elven werd het nummer "zeg me dat het niet zo is" van de Frank Boeijen Groep gedraaid. De plaat werd opgedragen aan Lady Diana. Goh, wat zal er dan zijn, dacht ik nog. Even later vernam ik van haar dodelijk ongeluk. Ik was meteen klaar wakker!

 

Tijdens het herdenkingsconcert, gehouden ter ere van en op haar verjaardag, bleek nog maar eens hoeveel Diana deed voor het volk, ook na haar scheiding. Ze was hard op weg om een ambassadrice van het volk te worden. Zij was in staat deuren te openen, die voor anderen gesloten bleven. Ze deed verschrikkelijk veel. Ze bezocht kinderen die slachtoffer werden van het ontploffen van mijnen, gehandicapten, ze was beschermvrouw van vele organisaties. Ze was altijd vriendelijk, haar aanwezigheid alleen al werd al een troost ervaren. Ik vond haar een mooie vrouw, die midden in haar bloei periode ons ontviel. Op het concert kwam goed naar voren hoe zij nog steeds werd gemist.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?