Columns

 Al verscheidene jaren sluiten 3 dj's van 3FM zich op in een glazen huis, een paar dagen voor kerst, en dat duur dan tot kerstavond. Ze vragen daarmee aandacht voor een goed doel, in elk geval een goed doel van het Rode Kruis.
Ze doen dat niet zomaar; die dagen in het glazen huis zullen ze niets eten en drinken, alleen maar samengestelde sappen krijgen ze te drinken.

 

O.a. Giel Beelen deed al verscheidene malen mee, en ook Gerard Ekdom was al diverse keren van de partij. Eerst stond het glazen huis een aantal jaren in Utrecht, maar jaarlijks wisselt de locatie nu. Je kunt in die periode geld doneren, een plaatje aanvragen. Er worden allerhande activiteiten door de andere dj's georganiseerd om maar geld in te zamelen voor het goede doel. Dit is bijzonder dus, een aantal mensen die vrijwillig in een glazen huis gaan plaats nemen en vrije tijd in leveren, en ook lekker eten.

 

Iconen dus.
Of niet? Zijn het grote ego's die zich op de borst willen slaan hoe goed bezig ze zijn?
Hoe meer mensen er op het plein van het glazen huis komen kijken, hoe beter voor hun ego.
De gemeente waar het glazen huis staat doneert ook, maar lijkt lachende derde. De mensen die de dj's in het glazen huis komen bekijken, zullen ook meer tijd in de plaats door brengen en zo hun uitgaven doen, de grootste opbrengst is zo ook van de gemeente.
Wat vind jij: wel bijzonder, niet bijzonder? Iconen of grote ego's?

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?