Columns

Al veel eerder verscheen een boek getiteld "Madonna, het icoon". Nu dus ook een artikel over het icoon Madonna, de artieste Madonna wel te verstaan. Het wordt overigens het op één na laatste artikel in de reeks "iconen".
Madonna's volledige naam luidt Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie, geboren 16 augustus 1958 in Bay City, Michigan. Zij wordt ook wel de voortdurende veranderende Queen of Pop genoemd, bij elke CD presentatie heeft ze steeds een andere look. Elke CD verschilt wel weer van de vorige. Lange tijd vond ik dat vooral knap, steeds weer anders, steeds weer andere nummers.

 

In haar presentatie weet ze ook steeds weer op te vallen. Al nadat ze beroemd werd in de jaren 80 streefde ze naar meer duidelijkheid om aids te voorkomen, het aan de kaak stellen van anti abortus wetten, en altijd op een confronterende manier. 20 jaar terug vond ik dat dikwijls wel een goede zaak, al ging ze tijdens het "erotica" concert om tijdens een uitvoering een sex act na te bootsen.
Madonna ging zich echter steeds meer herhalen. Niet zozeer muzikaal, maar in het zoeken naar confronterende scènes. Tijdens haar laatste concerten baarde ze op opzien door haar openingsnummer te zingen, terwijl ze aan een kruis in. Dit is gewoon een kwestie van aandacht vragen, een herhaling van iets wat al eerder is geweest.

 

Al heel lang heeft Madonna naar mijn mening geen goede plaat meer gemaakt, maar mogelijk is niet iedereen dat met mij eens; zij blijft gewoon hits scoren. Misschien is ze wel een icoon, voor mij hooguit icoon af.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?