Columns

In 2008 overleed acteur Heith Ledger. Een jonge acteur van nog maar 28 jaar oud. Een aantal films stonden nog op stapel om uit te komen, waaronder een Batman film waarin hij the joker speelde. Postuum ontving Ledger daar nog een Oscar voor. Opmerkelijk bericht, het overlijden van nog zo'n jonge vent.

 

Hij speelde in een andere, best opmerkelijke film en wel in Brokeback mountain. Samen met Jake Gyllenhaal spelen ze 2 cowboys die schapen gaan houden. Onverwacht, ook voor hun zelf, slaat de vonk over tussen die twee en krijgen een relatie, alles in het geheim.
Ze krijgen beiden een relatie met een vrouw, maar beide relaties lopen stuk..
Hun relatie gaat nog enige tijd door, ze ontmoeten elkaar steeds in het gebied van the brokeback mountain, zonder dat ze werkelijk voor elkaar kiezen.


 

De twee mannen worden goed en overtuigend neergezet. Ze zijn stoer, zoals je van cowboys zou mogen verwachten, en ze worden niet overdone en/of mieterig neergezet (dikwijls schiet Hollywood door als er eindelijk eens homo's in hun films voorkomen) en nu is dat eens een keer niet zo. Zoals het tussen die twee en de buitenwereld gaat zou het best echt kunnen gebeuren. Er vindt geen coming out plaats, ze zien dat niet zitten. Het lijkt mij zo dat dit reëel is in die omgeving...

 

Dit maakt de film Brokeback mountain tot een opmerkelijke film, een mooie film.
Dit artikel is de officieuze start van wat ik noem "een roze artikelen" reeks, al is er niet een echt begin van die reeks en ook geen eind van die reeks. Alle kleuren van de regenboog blijken te bestaan en blijven ook..

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?