Columns

Een 'roze' film met een op waarheid berust verhaal.
"I love you, Philip Morris".
Steven Russel (Jim Carrey) is gelukkig getrouwd, werkt bij de politie en speelt orgel in de locale kerk. Tot een ernstig auto ongeluk zijn leven in een totaal ander daglicht gaat plaatsen. Steven is homo en leeft een extravaganze levenstijl, en werkt zich op tot fraudeur en oplichter.

 

Russel belandt in de gevangenis en ontmoet daar Philip Morris, die zijn grote liefde wordt en stelt alles in het werk om zijn liefde uit de gevangenis te krijgen. Morris (Ewan McGregor) zit nu in een zwaarbewaakte cel in Texas en zit een levenslange gevangenisstraf uit.

 

De regisseurs kiezen voor een kluchterige aanpak, waarin zowel de gebeurtenissen als het acteerwerk flink worden aangezet. Carrey en Ewan leken het niet te deren; zonder schaamte leefden zij zich uit in de flamboyente rollen.
De film werd geen hit. Voor Carrey fans (in de V.S.) was het zien van een mannenzoende Carrey te veel van het goede. En vanuit de homowereld kwam de kritiek dat de karakters té karikaturaal werden neergezet.
De film zou doen terug verlangen naar Milk en Brokeback mountain.
Toch zijn er notites als dat de film een sprankelende prent is, over een alles verschroeinde liefde tussen 2 mannen, en schreef meer dan één filmcriticus dat de film niet zozeer een homo film is, maar gaat over 2 mannen die toevallig homo zijn. 

 

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?