Boekenpagina

Het boek valt in 3 delen uiteen, qua tijd is deel 2 het oudste, dan volgt deel 1, dan volgt deel 3.
Door de 3 delen heen steeds maar rituelen, elke week 8 x eten, alles op het zelfde tijdstip doen, of op exact dezelfde manier doen.

 

De hoofdpersoon is Inni Wintrop, iemand die geobserdeerd wordt door de rituelen van anderen. Zijn rituelen zijn aandelen en koersen. Hij is eenzaam en in het eerste deel probeert hij zelfmoord te plegen, wat mislukt.

 

In deel 2 maakt Inni kennis met Arnold Taads. Op steeds dezelfde tijdstippen gaat hij lezen, slapen, of maakt hij een wandeling, steeds dezelfde en de wandeling duurt ook steeds hetzelfde tijdstip. Nuchter onthult hij de zwakheden van een ander.
Tante Theresa dekt een perfecte eettafel voor hem. Met xe9xe9n blik ontwart hij wat zij vergeten is, wat erg humoristisch is om te lezen.
Arnold gaat aldoor ook wandelen in de Zwitserse Alpen, na een wandeling vriest hij dood, maar zeer waarschijnlijk pleegde hij zelfmoord.

 

In deel 3 maakt Inni kennis met Philip Taads, de zoon van Arnold. Inni wist niet eens dat Arnold een zoon had, hij heeft het nooit over hem gehad. Door zijn moeder heeft Philip een Japanse look. Zijn rituelen zijn ceremoniele theekommen, en het daarbij behorende theedrinken. Jaren lang is hij op zoek naar een speciale theekom. Uiteindelijk vindt hij deze en nodigt Inni en een kunsthandelaar uit voor een theeceremonie. Een paar dagen later verdrinkt hij zich zelf.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?