Boekenpagina

3e deel uit een reeks recensies van de auteur Kathleen McGowan.
In het Medici mysterie duikt Maureen opnieuw de geschiedenis in. Haar vriend blijkt gelinkt te zijn met de familie de Medici, en met name met Lorenzo de Medici. De Medici's waren beschermers van de kunst, o.m. Donatelli, Botticelli en Michelangelo. Sandro Botticelli schilderde over Maria Magdelena. Het bestuderen van deze werken moet McGowan veel tijd gekost hebben.

 

Het boek speelt zich meer af in het verleden. De Medici's kregen les in het Libro Rosso door een geheimzinnige meester. Steeds is er de bevestiging van de belofte van Jezus dat steeds weer 2 geliefden zullen opstaan, als vervangers van Jezus en Maria Magdelena; 'de tijd keert weder'. Het boek moet het toch vooral hebben van de verwikkelingen in het verleden, en de ontdekking van de schilderijen, en McGowan ligt hier veel bezieling in.
De gebeurtenissen in het heden zijn wat wat meer op de achtergrond, al is er wel een bindende schakel.

 

Bijna zijdelings is er een zoektocht naar de Speer van het Lot, de speer waar Jezus mee in de zij is gestoken om zijn dood vast te stellen. (Noot: meerdere machthebbers namen deze speer zeer serieus. In het bezit van de speer zou men in de wereld de macht kunnen veroveren. Hitler en Karel de Grote wilden deze speer bezitten.) Tegelijk is er de zoektocht naar Longinus Gaius, de Romeinse soldaat die Jezus doorstak met de speer, hij zou zijn verdoemd door niet te kunnen sterven.

 

Tot zover veel over Maria Magdalena. In een andere droom van Maureen roept een andere vrouw uit de geschiedenis naar Maureen om goed te worden begrepen.. Schrijf ik dan nu ook, slot, of eerder Wordt vervolgd??

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?