Boekenpagina

Dit artikel is niet een recensie, maar eerder het benoemen van een mooie boekenreeks, boeken over onderwerpen, uitgegeven door de ANWB.
De titels zijn Mensen, Aarde, Heelal, Dieren, Vogels, Oceanen, Planten.

 

 

Mensen
Door de uiteenlopende invalshoeken en zijn volledigheid is Mensen de meest complete gids die kan helpen te doorgronden wie we zijn.
Mensen biedt een compleet beeld van ons leven, van de complexe werking van ons lichaam en de verschillende levensfasen die we doorlopen, tot de buitengewone kracht van onze geest.
De auteur Robert Winston en zijn team behandelen ons gedrag als individuen en als leden van onze mooie maar ingewikkelde samenleving. Zij gaan in op uiteenlopende gewoonten en rituelen, kunstuitingen en religies. talen en technieken. Zij maaken kleurrijke profielen van de vele volkeren die de Aarde rijk is.
Geinspireerd door dit boek schreef ik het artikel "Waar ben ik optimistisch over en waarom?"

 

Vogels
Van de lichtgewicht kolibries tot de grote albatrossen toont Vogels de indrukwekkende wereld van deze gevleugelde dieren. De wereld van de vogels geeft een verbazendwekkende variates, met een enorme verscheidenheid aan kleuren. Hun eigenschap van kunnen vliegen heeft de mens altijd aangesproken, en zijn de vogels een inspiratiebron. Het boek Vogels vertelt over de kenmerken, leefgebieden, biologie en gedrag van meer dan 1000 vogelsoorten. Het is een fascinerende, maar ook kwetsbare vogelwereld.

 

Heelal
Ik teken de uitspraak over van Albert Einstein:
"Kijk naar de sterren en leer daarvan."
Het boek Heelal is een indrukwekkkende reis naar de grenzen van het universum, met de Zon en de Aarde als vertrekpunt. Met behulp van de nieuwste inzichten beschrijft het boek de processen en mechanismen voor het ontstaan en de ontwikkeling van het universum.
In heldere taal wordt uitgelegd wat er in het heelal te zien is, en is Heelal ook een visuele gids: mooie opnames van andere planeten, maar ook nevels en sterrenstelsels.

 

Aarde
Aarde is een baanbrekend standaard werk over de Aarde en al de facetten: geweld, kracht en schoonheid. 
Vulkanen met hun gevaren maar ook prachtige beelden, kloven onder zee, over aardbevingen, weelderige regenwouden, watervallen, ijzige poolkappen en veel meer.
Aarde toont de wereld met prachtige fotografische foto's en toont de schatten van de Aarde. Thematische pagina's tonen de wisselwerking tussen mens en milieu, en toont de gevaren door bevolkingsgroei en ontbossing.
Er is maar 1 aarde, reden te meer om daar zuinig op te zijn.

 

Oceanen

En hier teken ik de uitspraak van Jacques Cousteau:

"Als de zee ons eenmaal in haar greep heeft, houdt ze ons voor altijd in haar betoverende netten gevangen."
Oceanen onthult de raadselen en wonderen van de waterwereld, de zee. Van moeras tot oceaanbodem. Oceanen verklaart de kracht van de oceanen, en hun belang voor onze planeet. Oceanen vertelt van alle aspecten van de zee, zoals geologie van de zeebodem, maar ook de interactie tussen oceanen en atmosfeer.
Van koraa─║riffen tot getijdengolfen. Maar Oceanen laat ook kennismaken met de vele bewoners van de zee, dieren en planten, en is daardoor allesomvattend in zijn omvang en visule impact.

 

 

Dieren


Dieren is een ongewoon veelomvattende encyclopedie Dieren, over de diversiteit van dieren, hun evolutie. We verkennen de anatomie van dieren, de levenscycli, en ook de classificatie. Met prachtige illustraties wordt het dierenrijk tot leven gebracht. We zien hun leefomgeving en de gevaren waaraan de dieren het hoofd moeten bieden.

 

 


Ook een mens is een dier, en is het van belang ons te zien in het complete geheel van het dierenrijk.

 

 

 
Planten
Dit is een rijk geillustreerde plantengids, en laat zien welke bijzondere planten en bloemen nog in het wild voorkomen en aan welke bedreigingen ze blootstaan. Van meer dan 2000 wilde plantensoorten worden herkomst, groei omstandigheden en bedreigingen beschreven. Ook Planten is met zeer mooie foto's vorm gegeven.

Rientje 24.11.2019 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?