Boekenpagina

Deze Spaanse schrijvers bouwden een thriller rondom de werken van Gaudi en de stad Barcelona. Een mysterieus verhaal met daar in het zoeken naar een sleutel die mysteries kunnen ontrafelen. Helemaal niet gek bedacht want de werken van Gaudi zijn één en al mysterie, Alleen de Sagrada Familia al, daar wordt nog aan gebouwd, terwijl het ontwerp inmiddels al oud is.

 

De schrijvers houden van een flinke vaart en nemen je mee de straten van Barcelona in, langs de werken van Gaudi.
Iemand met gevoel voor kunst, xe9n mensen die in Barcelona geweest zijn om Gaudi's werk te zien, zullen mogelijk nog meer uit het verhaal halen.

 

Een profetie moet worden vervuld. In de roman komt Gaudi op een gewelddadige manier om het leven. Zijn kennis werd voortgezet door een toen nog jonge leerling. Nu is die leerling een oude man, een man die aan de ziekte van Alzheimer lijdt. Hij wil zijn kennis overdragen aan zijn kleindochter Maria. Maar natuurlijk is ook het symbool van het kwaad aanwezig, die wil voorkomen dat de profetie wordt volbracht. Het is iemand zonder gezicht, met een masker: Asmodeus. Iemand die je de stuipen op het lijf jaagt.

 

Het boek schreeuwt om een editie met foto's uit Barcelona. Het vraagt haast om een bezoek aan de stad. Het tempo van het boek ligt hoog, en het boek vraagt er om nog een keer gelezen te worden. Zo veel vaart, zo veel mysterie. Natuurlijk blijft het mysterie hangen. Het werk van Gaudi is tenslotte een mysterie en kan niet in één boek gevangen worden...

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?