Boekenpagina

Homoseksualiteit bij eenden.

 

Kees Moeliker IS de eendenman. De eendenman is een titel van een boek van Moeliker. Moeliker is conservator van het Natuurhistorisch Museum te Rotterdam. Hij bewaart in zijn museum vooral opgezette vogels. In zijn boek omschrijft hij o.m. een fazant die van kleurenkleed verandert, een gekke merel die met opzet tegen een raam opvliegt.
Zijn reeks begon met een eend die zich te pletter vloog tegen de glazen gevel van het natuurhistorisch museum. Moeliker snelde naar de plaats des onheils waar hij getuige was van een merkwaardig verschijnsel. De dode eend, een woerd, was niet alleen. Er was een andere woerd die probeerde sex te hebben met zijn dode metgezel. De woerd was onvermoeibaar. Tientallen minuten duurde het voort. Het museum moest gesloten worden, en Moeliker wilde de dode eend veilig stellen. Hij greep in, en zo kwam er na 75 minuten een einde aan het liefdesspel.

 

Was hier sprake van een familieband? Vermoedelijk zat de één de ander achterna, tot de één zich dood vloog. Volgens eendenliteratuur kunnen woerden hechte vriendschappen hebben met andere woerden. Volgens Moeliker is homoseksueel gedrag daarbij niet vreemd, het versterkt de groepsband.
Als anti homomensen roepen dat homoseksualiteit "onnatuurlijk is; het komt in de natuur niet voor"; dan is dat dus niet waar. Het is de mens die hier moeilijk doet.

 

 

De combinatie met necrofilie hier, is weer anders. Moeiliker weet met 3 andere gevallen te komen (niet alleen vogels overigens).
Vreemde vogels dus, die eenden. Wél kunnen wij er nog iets van leren.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?