Boekenpagina

Een imposante roman die zich in 2 tijden afspeelt: vanaf 1790 omtrent de Franse revolutie en vnaf 1972, het heden.
In beide tijden speelt het Montglane schaakspel een hoofdrol, een spel met zeer mooie stukken. Het spel herbergt ook een formule, die te maken zou hebben met macht.
Rond 1790 was het spel verborgen in het Montglane klooster, tot de abdis besluit dat de schaakstukken door 8 nonnen verspreid moeten worden. Alle beroering die de Franse revolutie geeft, maken deze taak tot een levensgevaarlijke en zijn er meerdere partijen die dit schaakspel in handen willen krijgen.
Rond 1972 beginnen de mysteries rondom een schaaktoernooi, waar slachtoffers vallen. Een computer expert wordt welhaast gedwongen op zoek te gaan naar het schaakspel. Ook personen blijken een schaakstuk te zijn.
Het mysterie wat die formule inhoudt, wordt alleen maar groter.
Het boek verhaalt het een en ander over geschiedenis (de Franse revolutie), over schaken, en over vreemde landen, en daarom heen geslingerd het getal 8. Het getal 8 staat voor oneindig.
Er wordt gesproken over een zogenaamde paardronde. Het paard, die zet in een L vorm, begint ergens willekeurig op een leeg schaakveld en zet zijn zet. Het komt op alle velden van een bord, zonder op een veld twee te komen en te eindigen waar het begon. Zou die paardronde werkelijk bestaan?

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?