Boekenpagina

Eerste uit een reeks van recencies van boeken geschreven door de auteur Kathleen McGowan.
Ik begin met een noot richting de vertaler. Met Engelstalige titels als The expected one, The book of love en The Poet prince moet in de vertaling toch meer te halen zijn dan respectievelijk Het Magdelena mysterie, Het Jezus mysterie en Het Medici mysterie.

In het Magdelena mysterie ontvangt hoofdpersoon Maureen visioenen van een vrouw: door de kerk een onbegrepen persoon en neergezet als een prostitué; Maria Magdelena. Maureen zou van haar afstammen. Maria maakt Maureen te verstaan dat zij zelf een evangelie geschreven heeft en dat Maureen voortbestemd is om dit evangelie te vinden.
Een zoektocht vangt aan.

 

Tegelijk staat er een macht op die de bewuste vondst wil voorkomen, en ook de traditionele kerk heeft zo zijn redenen om de vondst te willen voorkomen..
In Frankrijk worden 2 perkamentrollen gevonden, samen vormen zij het evangelie van Maria Magdelena. Na de vertaling blijkt dat de rol gaat over de verstandhouding tussen Jezus en Johannes de Doper. Door hun omgeving worden zij gedwonden een richtingen strijd aan te gaan, zonder dat zij dit zelf percé willen..
De wonderen van Jezus van worden zonder omhaal verwoord.
En dan vooral Maria's verhouding met Jezus...
Met name dit deel van het boek maakt veel indruk, het is een evangelie van zeer dichtbij, en met liefde geschreven...

 

De 2 perkament rollen verdwijnen op een geheimzinnige manier. Maureen komt met haar versie van het verhaal, de kerk komt met hun eigen versie...

 

Dit boek zet het verhaal van Jezus, maar vooral de rol van Maria Magdelena overtuigend neer en zet aan tot denken over de persoon Maria Magdelena. Het boek smaakt dan ook direct naar meer.

 

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?