Boekenpagina

Toen ik het boek Moeiteloos verantwoordelijk - voor een verwonderlijk leven, begon van Jeroen Rietveld begon te lezen (verschijningsdatum september 2017) las ik het boek eerst uit, omdat ik eerst benieuwd was naar de inhoud. Daarna begon ik het boek te herlezen.
Volgens psycholoog/coach/auteur Jeroen Rietveld zijn de woorden moeiteloos en verantwoordelijk belangrijk voor je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als je inziet dat het mogelijk is om verantwoordelijkheid voor je eigen leven te nemen ontstaan er vele mogelijkheden om je leven vorm te geven zoals jij dat wenst. Dit boek kan daarbij helpen.
Jeroen Rietveld bljkt toegankelijk te zijn voor tussentijdse correspondentie, wat het boek een persoonlijk iets maakt. Hij spoorde mij aan om zaken in het boek die ik belangrijk vind te onderstrepen of markeren en om eigen aantekeningen in het boek toe te voegen.
De eerste 3 hoofdstukken zijn te beschouwen als fundamenten voor het huis van Moeiteloos verantwoordelijk. Via acceptatie, naar eigen onderzoek, de eigen gedachten onderzoeken. Het boek wordt dan ook een werk -en leerboek. Dan volgt een proces in 4 fasen over mijn verantwoordelijkheid. Moeiteloos zijn is mijn ware aard, het is niet iets wat ik doen, ik kan het alleen zijn! Dat is een fascinerende conclusie.
De verantwoordelijkheid in 4 fasen zijn:
1 Je bent nergens verantwoordelijk voor
2 Anderen zijn verantwoordelijk
3 Je bent verantwoordelijk voor je zelf
4 Je bent verantwoordelijk voor alles
De 4e fase is vormeloos, dat legt Rietveld uit, want alles is nu moeiteloos verantwoordelijk.
Ik heb veel aan eigen notities, en door dit alles veel in eerder stadium gehad, en ook nu in Corona tijd, het boek herlezen en herhaald.
Ik beveel het boek van Jeroen Rietveld - Moeiteloos verantwoordelijk - voor een verwonderlijk leven, dan ook van harte aan.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?