Boekenpagina

Giovanna Gomersbach heeft er 7 jaar over gedaan om dit monumentale boek, getiteld De Schoonheid van Water, Goud van de Toekomst te schrijven, en dan mag ik er best meerdere jaren over doen om op dit boek terug te komen. Ik schrijf de recensie met 4 verschillende ingangen.
1 De foto's. En dat zijn er vele. Water in diens verscheidenheid, soms "alleen" water, maar ook hoe water zich manifesteert. Vele foto's zijn inspirerend (zoals de foto over het Waterklankbeeld, een foto die ik mijzelf cadeau deed), en ik schreef n.a.v. de foto's eigen artikelen.
2 Citaten. Vele citaten vullen de tekst, of de foto's aan, of staan op hun zelf. Vele uitspraken over water passeren de revue.
3 Intermezzo's: persoonlijke notities van Giovanna, nog eens extra uitwijdend over een bepaald onderdeel van het water, zij zijn er als stenen in een rivier, en laten je als lezer over die stenen verplaatsen van de ene kant van de rivier, naar de andere kant van de oever.
4 De tekst, en dat is heel veel tekst. De woorden meanderen door het boek, en aangezien de tekst over water gaat, dan is het woord meanderen treffend gekozen. Giovanna Universalis wil ons vooral door het water laten verwonderen en ons laten inzien dat water véél méér is dan water uit de kraan.
"Aarde, water, mensen, dieren, planten en micro-organismen zijn één en onlosmakelijk met elkaar verbonden."
Water ís leven, in water ontstaat het leven. Water is niet objectief te maken, het is té dynamisch. Het boek bestrijkt meerdere vakgebieden, en daarom bepleit ik een opname van het boek in leerstof van het Voorbereidend Onderwijs.
In 4 delen valt de tekst uiteen, het is niet te doen om alles uiteen te zetten.
*Water & Welzijn; water is overal, altijd en actief. Zonder water geen leven.
*Water & Mysterie; water is het wezen van het bestaan, water is het echte goud.
*Water & Universun; de Aarde op zijn plaats in het heelal. De opwarming van de Aarde door de Zon.
*Waterveredeling, want is ook een informatiedrager en wij zijn allen waterdragers, Giovanna ligt een lnk tussen LIefde en Water, LIefdevol Water. De liefde is een energie en water ook. Niemand kan zonder Liefde en Water. Tegelijk is water ook voeding.
7 jaar deed Giovanna Universalis over het samenstellen en schrijven van De Schoonheid van Water, Goud  van de Toekomst. Ik schafte het boek 2 jaar terug aan, in november 2018, en kom er steeds weer op terug. Dit artikel is de start van wéér een nieuwe cyclus van het water, werk of delen ervan herlezen, mij laten inspireren door de foto's, mij laten verwonderen door de hoeveelheid tekst en kennis. Het boek stroomt, alsof het boek zelf uit water bestaat.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?