Boekenpagina

Kort na een bombardement, tijdens de Tweede Wereldoorlog, op het Franse Saint Melo, zullen de jonge Duitse soldaar Werner en het blinde meisje Marie-Laure elkaar ontmoeten. Niet in de zin van dat een bijzondere vriendschap ontstaat, maar anders.. Het leven van het meisje is op dat moment in gevaar.
Maar voor het zover is gaan we terug in de tijd en worden de 2 hoofdrolspelers voorgesteld.
Marie-Laure groeit op in Parijs, maar verhuist met haar vader naar Saint Melo. Haar vader maakt tot in detail - in het mini- de plaats waar ze wonen na. Met haar vingers moet zij de route naleren en navertellen tussen de miniaturen. Marie-Laure is blind nl. Haar weg vinden in de echte plaats leert zij door het miniatuur uit haar hoofd te leren.
De Duitse Werner heeft een voorliefde voor techniek en houdt van radio. Maar zijn toekomst verandert compleet wanneer hij naar het frot wordt gestuurd.
Er is een rol weggelegd voor de diamant "De Zee der Vlammen" en een vergelijking met een boek van Jules Verne, getiteld 10.000 mijlen onder zee. Werner verlangt naar de wereld van de radio, voor hem iets onzichtbaars, en Marie-Laure naar de wereld van het zien, voor haar iets onzichtbaars.
Doerr schrijft sober, benoemd "Licht" in "radiogolven" en levert een bijzonder overtuigend verhaal.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?