Boekenpagina

 

De log "wat zou ik doen met een miljoen" is geïnspireerd uit het boek "de erfenis van Fontanelli" van Andreas Eschbach. Over dat boek heb ik geen recensie geschreven, maar omdat ik vond dat de auteur er wel één verdiende, gaat een recensie over zijn boek "de Nobelprijs".

 

Een lid van het Nobelprijscomité, Hans-Olof Andersson wordt gechanteerd om bij zijn keuze voor de Nobelprijswinnaar op iemand te stemmen. Hij weigert. Kort daarop wordt zijn dochter ontvoerd, de eis blijft dezelfde: op een bepaalde persoon stemmen.

 

Niemand kan hem helpen, hij wendt zich tot zijn zwager Gunnar Forsberg, die voor inbraak in de bak zit. Vanaf hier verandert de toon van het boek. Gunnar schrijft het boek verder als IK persoon, vanuit Gunnar en dat blijkt een slimme zet van Eschbach. De lezer wordt meegenomen in een web van leugens en bedrog. Is de Nobelprijs wel zo zuiver, of de stichting erachter? Of de potentiële Nobelprijswinnaar?

 

Men zal in de IK persoon moeten omkruipen om dat te ervaren. "De erfenis van Fontanelli" heeft meerdere lagen en gaat diep. Zo ver komt het bij deze "de Nobelprijs" niet, maar tussen de kluwen van verraad schuilt een spannende thriller.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?