de Zomerartikelen

Laatste aflevering van dit jaar uit de reeks van zomercolumns 2013, met in deze aflevering de keuzefilm van dit jaar: The plague dogs (1982).

 

Van schrijver Richard Adams zijn 2 werken d.m.v . animatie verfilmd. Ik heb als keuzefilm ook de beroemdste overwogen, Watership down. Deze gaat over konijntjes op zoek naar een nieuwe kolonie. Denk nu niet bij konijntjes aan "lieftalligheid kent geen tijd", want daarvan is nu niets waar. De konijntjes moeten ten strijde, er vallen slachtoffers. Omdat ik denk dat deze titel als film wel bekend zal zijn, kies ik voor het andere werk: the plague dogs.
Het niveau van deze film is wel wat lager dan van Watership down, moet ik eerlijkheidshalve nog wel kwijt.

 

In een laboratorium bevinden zich 2 honden voor tests. De kleinste is aan zijn hoofd geopereerd, er is iets met zijn hersenen gedaan. De grotere hond wordt steeds in een bassin met water gegooid. Op het moment dat de hond dreigt te verdrinken, wordt hij uit het water gered. Het is de bedoeling dat de tijdsduur van het verblijf in het water steeds langer wordt.
De 2 honden weten uit het laboratorium te ontsnappen. Natuurlijk mag dit niet en men versrpeidt het gerucht dat de honden de pest met zich meedragen.
En klopjacht op de 2 honden begint..

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?