de Zomerartikelen

4e aflevering van "het vijftal"; 5 zomerartikelen, waarvan ook deze aflevering binnen een thema valt: roze en enkel nog in deel 5 de keuzefilm te gaan.

 

Summer storm (2004)
Sommersturm is een Duitse coming-of-agefilm uit 2004 geregisseerd door Marco Kreuzpaintner met o.a. Robert Stadlober, Kostia Ulmann.  Het verhaal speelt zich af in en rond een roeiregatta. Gedurende het verhaal ontwikkelt zich een zomerse storm die de strijd tussen de hoofdpersonen symboliseert.

 

De film volgt de leden van een roeivereniging uit Duitsland in de aanloop naar en op het laatste roeievenement van het jaar, dat gepaard gaat met een tentenkamp. Het jongensroeiteam wordt blij verrast wanneer er ook een vrouwenteam uit Berlijn blijkt deel te
 nemen. Echter, dit team wordt op het laatste moment vervangen door een ander team, Queerschlag ("homo-uithalen"), een roeiteam met homoseksuele jongens.

 

Hoewel dit voor een aantal spanningen zorgt tussen de twee groepen, merkt Tobi dat hij zijn gevoelens voor vriend en teamgenoot Achim niet langer kan verbergen. Wanneer hij zijn gevoelens aan Achim kenbaar maakt, wordt hij afgewezen, maar weet zich voor een deel op te halen aan zijn nieuwe vriendschap met Leo van het Queerschlag-team. Nadat zij samen gemeenschap hebben gehad, vertelt Tobi aan zijn vriendin Anke dat hun relatie op een leugen is gebaseerd en dat hij in werkelijkheid al lange tijd verliefd is op Achim.

 

Daarna is het de beurt aan de echte storm die toeslaat. De storm is niet alleen een echte storm door het weer, maar ook een metafoor voor de storm die soms kan plaats vinden tussen mensen onderling, of symbolisch in het hoofd van één persoon..
De film eindigt wanneer Tobi aan zijn huis uit de autobus stapt. Aan zijn expressie is duidelijk te zien dat hij zijn ouders een moeilijke boodschap moet brengen. Daarop start de aftiteling.
(Daarna is de echte coming out eigenlijk daar, maar dat is een ander verhaal..)

 

Dit keer niet zo zeer een specifiek fragment, en heb ik hier de trailer van de film geplaatst.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?