de Zomerartikelen

Tweede aflevering van een reeks zomerartikelen, in de stijl van zomergasten, met fragmenten uit films, programma's. De reeks wordt afgesloten met een keuzefilm. Deze aflevering gaat over muziek in films, en wel Once upon a time in the west, een film uit 1968, onder de regie van Sergio Leone.

 

Vele werken componeerde Ennio Morricone: muziek voor films, of series. Zo ook voor de film Once upon a time in the west. In die film waren er 3 mensen die zo hun eigen "leader" hadden.


Charles Bronson speelt een geheimzinnige man die op voortdurend op zijn mondharmonica speelt. Een muziekstukje die door merg en been snijdt. Het duurt een hele film lang voor je erachter komt waarom hij op die harmonica speelt, want dat is niet zonder reden.

De leader van Cheyenne, gespeeld door Jason Robards, is die van een cowboy. Men probeert hem een brute moord in de schoenen te schuiven.

 

Maar dan is er nog de bevallige Claudia Cardinale.
In de hoogtij dagen van Brigitte Bardot had men het over de "BB-factor", maar met de komst van Claudia had men het over de "CC-factor.
De uitgezochte scene is de entré van Claudia, alias Jill McBain. Zij zou op het station worden opgehaald. Maar dit blijft uit. Zij huurt zelf een wagen en gaat op weg naar haar bestemming. Ze weet niet wat voor drama zich daar heeft afgespeeld. Behalve een prachtige verschijning speelt Claudia een vrouw die niet opgeeft, en vecht. Ook tegen de door mannen gedomineerde maatschappij. Bij zo'n mooie, sterke vrouw hoort dan ook een prachtige "leader".

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?