de Zomerartikelen

Derde uit de eerste cyclus zomerartikelen, in de stijl van zomergasten, met fragmenten uit programma's en films, of anders, met tot slot een keuze film.
In deel 3: zanger Freddie Mercury.

 

Zanger Freddie Mercuruy (1946 - 1991), frontman van de Engelse popgroep Queen had een enorm sterm bereik, en indrukwekkende manier van zingen en performen. Hierdoor wist hij de achterste rijen van grote stadions als Wembly te bereiken. Hij was de onbetwiste koning op het podium en dirigeerde het publiek. Het publiek liet zich steeds weer opnieuw meevoeren en zong de noten na die Freddie voor zong.

 

 
Wereldwijd waren hun successen al enorm, en hun concerten goed bezocht.
Maar hun optreden tijdens het concert van Live Aid, 1985, maakte zo mogelijk nog meer indruk, een heel publiek klapte de videoclip Radio gaga na, en iedereen zag en hoorde dat er hier iets bijzonders gaande was muzikaal gezien. Sterk moment dus, dat optreden, en ik wil dit nummer zien, Radio gaga tijdens het concert van Live Aid uit 1985.

Mercury overleed jammerlijk aan de gevolgen van de ziekte aids. Gelukkig komt Mercury's manier van zingen en optreden steeds weer terug, en zie en hoor je zijn muziek en die van Queen steeds weer.

 

Noot: de foto is van een standbeeld dat staat in Montreux aan het meer van Genève.

Coby 13.06.2012 20:20

Kort en krachtig verhaal over Freddie, de zanger van Queen. De muziek en de leden van Queen zijn voor mij heel speciaal en bijzonder!!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?