de Zomerartikelen

2e aflevering van de 2e cyclus van zomerartikelen. Deze aflevering een muzikaal fragment van de artiest Stevie Wonder.

 

Stevie Wonder is een bijzondere muzikant. Deze blindgeboren zanger/songwriter werd als jongenman als muzikant ontdekt en ondergebracht in de stal van platenlabel Tamla Motown. Destijds werd hij Little Stevie genoemd. Hij joeg de technici de stuipen op het lijf door zonder begeleiding het toneel op te lopen; een toneel dat bezaaid lag met kabels! Niet iedereen geloofde, dat hij blind was. Ze dachten dat hij slecht ziende was.

 

Mijn fragment is uit een programma over de muzikanten reünie betreffende de LP. Songs in the key of Life. De muzikanten en Stevie Wonder beluisterden hun tracks. Wonder zei op een gegeven moment dat hij een muziekstuk hoorde waarin hij een noot miste, spelend op de mondharmonica. D.m.v. technische snuifjes was het mogelijk om alleen het geluid van de harmonica te beluisteren, wat ze vervolgens dan ook deden.. En inderdaad miste Wonder daar een noot!

 

Stevie Wonder is als persoon zo bijzonder, een warm, gevoelig mens, die zichzelf blijft. Zijn gevoel voor timing is enorm, daarbij ondersteund door zijn scherp gehoor, wat in dit fragment wel wordt aangetoond.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?