de Zomerartikelen

Deel 3 uit de 2e cyclus van zomercolumns, in de stijl van zomergasten, met mijn filmfragmenten, muziekfragment en uiteindelijke filmkeuze. Dit keer de filmserie: Angélique..

 

Michelle Mercier speelde in de jaren 70 de rondborstige,roodharige Angélique. 5 films lang zocht ze haar echtgenoot die in deel 1 in ongenade viel en veroordeeld werd tot de brandstapel. Ze onderging de ene tegenslag na de andere, maar bleef fier overeind en altijd even mooi. De reeks speelde ten tijde van koning Lodewijk XIV, in Frankrijk.

 

Destijds had ik een jeugdvriend, Vincent, waarmee ik Angélique naspeelde. Raden wie Angélique was.. Behalve de echte reeks, verzonnen we ook een eigen versie. Een land werd geregeerd door een tiran, iedereen was bang voor hem. Hij mishandelde zijn eigen zoon. Zijn zoon was echter niet bang voor hem en tartte zijn vader voortdurend. De kroonprins trachtte de mensen juist te helpen. Hij ontmoette de burger Angélique en ze werden verliefd.
De koning was hier fel op tegen, en voerde zijn schrikbewind verder op. Het mondde uit in een gevecht op leven en dood tussen hem en zijn zoon. Raden hoe dit afliep..

 

Terug naar de echte Angélique. Een specifiek fragment heb ik hier niet. Ik vrees eigenlijk dat de film erg slecht is, tegen pulp aan, waardoor het nu lachwekkend zal zijn. Zal de projector, die de film draait, het houden? Of vallen de decors om? Laat maar gauw komen, dit fragment..

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?