de Zomerartikelen

Start van 5 zomerartikelen, leunend op de reeks Meesterwerken; wat wil ik doorgeven aan de volgende generatie? Achtereenvolgend een schilderij, een muziek, een boek, een tv programma en tot slot een film, de keuzefilm.

Zonder anderen te kort te willen doen, ben ik van mening dat qua impact en opvolging, inspiratie, Rembrandt en van Gogh de beste schilders van Nederland zijn. Een keuze voor 1 schilderij is onmogelijk. Maar toch kies ik hier 1 schilderij die ik door wil geven aan de volgende generatie.

 


Ik nam deel aan een gespreksgroep, waarvan de onderwerpen konden afwisselen.
Maar een keer had iemand een afdruk, een print van een schilderij meegenomen, en een boek.
Henri Nouwen had een boek geschreven, getiteld “Eindelijk thuis” over een schilderij, het schilderij “de verloren zoon van Rembrandt”. Het schilderij is naar een verhaal uit de Bijbel, waarin een zoon zijn ouderlijk huis verlaat en elders flink er op los leeft, alvorens hij berouwvol naar huis terugkeert en vol liefde wordt onthaald door zijn vader. Een jaloerse broer vindt dit maar niks.
In het boek gaat Nouwen in op de rollen van deze 3 personen, en waarom en wanneer hij die 3 personen was in zijn leven. Ik vond het een indrukwekkende avond, om over een schilderij, een boek te praten. Dit schilderij wil ik dan ook doorgeven.

 

 

Coby 11.07.2016 20:34

Interessant verhaal en schilderij Gerrit!! Bedankt voor het doorgeven!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?