de Zomerartikelen

5e aflevering van de 2e cyvlus van zomerartikelen, in de stijl van zomergasten, met filmfragmenten, muziek, of andere fragmenten met als 6e aflevering een keuze film.
In de 1e cyclys vertelde ik bij de film Once upon a time in the west hoe sommige muziekstukken bij een bepaalde persoon hoorde.
Bij de televisie serie Twin Peaks was dat ook wel het geval. Het was een langlopende, paranormale serie. Een jong meisje, Laura Palmer, wordt vermoord en een onderzoeksteam arriveert. Zij stuiten op vreemde, paranormale zaken. Al spoedig ontstaan er meerdere verhaallijnen en wordt de serie ook soap achtig.

 

Laura Palmer kwam in de serie zelf niet voor. Maar zij had wel een leader, een muziekstuk, die je hoorde als haar foto in beeld kwam, of als er iets over haar werd ontdekt. Audrey, een vriendin van Laura, had ook een eigen leader. Audrey was wulps, had iets ondeugends. Haar leader was jazzy achtig.

 

Leuke bijrol had de regisseur van de reeks, David Lynch. Hij was de baas van agent Cooper en kwam enkele keer naar het dorpje. Hij was hardhorend en sprak dan ook zeer luid (is ook een kandidaat fragment).

 

Ik ging de serie volgen onder invloed van collega's die destijds de serie volgde. Het duurde wel even voor ik er iets van ging snappen. Later is de serie herhaald, en heb ik de serie van begin af gevolgd. Toen bleek wel waarom het bij de eerste keer wel even duurde voor ik het ging snappen, want toen ik de eerste keer begon te kijken waren er al heel wat afleveringen geweest.

 

Aanvankelijk was er een einde in de serie. Dit is het door mij gekozen fragment.(noot; de serie ging gewoon verder in een tweede reeks) Twee jonge mensen (waarvan de exacte namen mij even niet te binnen schieten, ik vermoed James en Audrey, of een andere dame) zijn samen het dorp ontvlucht en zitten in een café. Er gebeurt op dat moment iets paranormaals, waarbij de tijd stil lijkt te staan. De twee mensen worden emotioneel en kiezen voor elkaar. Gauw geheugen opfrissen en laat maar komen dit fragment!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?