de Zomerartikelen

Zoals er in de film The Matrix een fragment zat die destijds als bijzonder gold (zie eerder artikel in deze serie)  is dat ook best wel zo met de film Jurassic Park uit 1993. Dit artikel  is de 4e aflevering in de 3e cyclus, uit de reeks van zomercolumns in de stijl van zomergasten.

 

In een park, wat haast een pretpark voor kinderen moet worden, zijn allerhande dinosaurussen gekloond. De film betekende een doorbraak in de digitale speciale effecten. Voor het eerst kon men bewegende dieren volledig met de computer voortbrengen. Het resultaat mag er dan ook naar zijn, de dino's zien er zeer knap uit. Er zijn nog 2 vervolgen gemaakt, The lost world en Jurassic Park III. De originaliteit zit nou eenmaal in het eerste deel en daar heb ik een fragment uit gekozen.

 

Het is het fragment dat de dino's daadwerkelijk in beeld komen- niet deze foto trouwens-. In de film als een aantal mensen zich net in het park bevinden en dan een brontosaurus zien. Ze zijn nog nauwelijks van hun verbazing bekomen, als ze verderop, rondom een meertje, een heel koor aan verschillende dino's zien. De camera glijdt over dit tafereel heen, een aflevering van Ja, natuurlijk is hier niets bij.

 

Direct er aan gekoppeld zou eventueel een discussie gestart kunnen worden met als thema "hoe ver mag men gaan met klonen, genetische manipulatie. Maar eerst: tonen maar, dit fragment!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?