Music, musica, musical: muziek!

Urinetown (op zijn Engels uit te spreken) is wel een hele merkwaardige naam voor een musical.
De musical begon ooit met een bescheiden aantal opvoeringen. Enthousiaste reacties deden de musical uitgroeien tot een musical met een tour, met inbegrip van een behoorlijke cast.

 

De musical speelt in een denkbeeldige stad waarin men voor hun eigen zeik belasting moet betalen. Dit is natuurlijk te absurd voor woorden en men komt in opstand. Satirische humor, tegelijk met o.a. een knipoog naar Les Miserables. Toch is de musical niet alléén maar grappig, het houdt een spiegel voor, de musical zelf wordt in het ooitje genomen, en er is een verwijzing naar de klimaat problemen van nu.

 

Het is een kleine musical, maar wel één met een flinke cast, waarin de stemmen goed vertegenwoordigd zijn. Jamai Loman als opstandleider, en man wat kan die zingen! René van Kooten als agent. Suzan Seegers als een klein meisje. Knappe rol overigens, want met haar ogen en stem geloof je ook werkelijk dat zijn een klein meisje is.
Ook jongere acteurs krijgen hier een kans, iedereen lijkt op zijn/haar juiste plaats in deze musical.

 

De verschillende goede zangstemmen komen tot hun recht in "Sta op en loop". Het lijkt dan wel een koor.
En het ene regime blijkt niet percé beter dan het andere, al lijkt dat eerst wel zo. Ook dat lijkt de musical te zeggen.
Vele invalshoeken dus, goede stemmen, goede muziek en dat maakte het bezoek aan de musical tot een mooie avond. Maar Urinetown (in letterlijke zin), zeikstad als toeristische pleister?
Nee, dat toch liever niet..

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?