Music, musica, musical: muziek!

Aflevering uit de reeks singles, LP's, CD's, die mij raakten, of waar een herinnering aan vast zit. (8) Dit keer de LP DIANA van Diana Ross.

 

Net fan geworden destijds van Diana Ross, en natuurlijk zijn dan de eerste LP"s die ik kocht, bijzonder. Daar hoort dit album bij, DIANA geheten, en werd uitgebracht in 1980 en werd geproduceerd door Nile Rogers en Bernard Edwards, de producers van de groep Chic.
De chic sound is dan ook goed te horen op dit album. Het zijn meerendeel dansbare nummers, begeleid door funky gitaren en/of zwoele violen. Het album werd wereldwijd een succes, en de eerste single Upside down werd een wereldhit. Upside down is een goed dansbaar nummer, waarin de wereld op de kop komt te staan bij een verliefdheid. Ook zo'n lekker dansbaar nummer was Have fun (again).
Een minder nummer vond ik Tenderness, waarin de chic sound wel heel erg doordringt, en de zang wat mat overkomt. Gelukkig maken andere nummers het van de album dit weer in orde.

 

Er staat één ingetogen nummer op het album, het gevoelige nummer Friend to friend waarin Diana dit album aan jou, een vriend, lijkt op te dragen.
De tweede single van het album was My old piano, het klinkt gewoon goed, en is wat minder dansbaar allicht, maar het is toch vooral een beweegnummer, waarbij niet te veel op de tekst gelet moet worden. De derde single was I'm coming out, waarin Diana lijkt te zeggen dat ze als artieste er steeds weer voor uitkomt dat zij aan de wereld laat zien, wie zij is en hoe zij zingt. Het nummer werd een grote hit, en in de scene werd het een grote ROZE hit, waarin een link werd gelegd naar coming out in sexualiteit. Ook dat is een coming out.
Ik koester warme herinneringen aan deze, toen nog, LP.

Wanda 06.10.2013 16:43

Ik weet die periode nog dat je erg veel steun had aan de music van diana ross. Dat waa ook in de tijd dat je bij dikema werkte. Xxx wanda

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?