Music, musica, musical: muziek!

In 2011 zag ik het concert Symphonica in Rosso van Nick & Simon in het Gelredome te Arnhem.
Rond 8 uur werd de spanning langzaam opgevoerd, en daar kwam het duo Nick & Simon een trap afgelopen met "Kijk omhoog"!
Ze hadden even een paar luister nummers nodig, maar met het nummer "Verloren" kwam de zaal echt lekker op gang.
De 3 j's traden op, voorbeelden voor Nick & Simon. Met een zogenaamd slaaplied deden ze de voetbal arena trillen op de grondvesten.

 

In een koker naderden Nick en Simon tot ongeveer halverwege het stadion. Op de koker verschenen mooie beeldprojecties, en onder de projecties van een de wijzers van een klok, zongen zij "Wijzer dan je was".
Nick zong met Pearl Jozefzoon (hun protegé uit de  Voice van Holland 2010) het Italiaanse nummer "Vivo per lei" en lieten ze pas goed horen hoe goed ze konden zingen!

 

O jee, nu zagen we ineens projecties met de krantenkoppen "Nick & Simon uit elkaar". Maar natuurlijk was dit niet waar, in de aanloop van deze concerten hadden ze duetten opgenomen met Acda & de Munnik . Eerst trad Keizer & de Munnik op met hun nummer "Kijk me na" gevolgd door Nick & Thomas met "Hoe is het nou met jou?". Natuurlijk zongen Acda & de Munnik, zelf nog een nummer "Het regent zonnestralen", een lekker pakkend nummer.

Nick & Simon werden begeleid door hun eigen band en natuurlijk ook het prachtige orkest van Symphonica in rosso, dat orkest verzorgde ook nog wat intermezzo's.
Vanwege de deelname van Nick & Simon aan de serie "The American dream" zong het duo een medley van Amerikaanse nummers. Prima, maar het Amerikaanse volkslied mag voortaan overgeslagen worden.

 

Ineens stonden Nick & Simon op een podium veel dichterbij ons en pakten ze de zaal in met hun meedeiners "De Soldaat" en "Rosanne". Met een trap liepen zij onder "Pak dan mijn hand" naar één van de weerskanten van het veld en liepen ze weer naar het hoofdpodium, vele bezoekers werden begroet, het leek wel een triomftocht.
Een enorm applaus viel het sympathieke duo ten deel, en een toegift kon dan ook niet uitblijven. Met "Steeds weer" werd het concert afgesloten. Het applaus verstomde nog niet, en het 2 tal leek zelf wel verrast. Uitbundig en uitvoerig bedankten ze het publiek.
Zo werd deze avond een geweldig muzikaal feestje!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?