Music, musica, musical: muziek!

In een eerder seizoen zag ik de musical La cage aux folles.
La cage aux folles speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Albin (Jon van Eerd) en Georges (Stanley Burleson) leiden een liefdevol en onbekommerd bestaan aan de Franse Cxf4te d’Azur. Hier runnen zij de befaamde nachtclub ‘ La Cage aux Folles’ waar Albin met zijn act als de beroemde Zaza triomfen viert. Wanneer de zoon van Georges, aankondigt te willen trouwen met de dochter van een conservatieve politicus wordt hun leven op z’n kop gezet.

 

Jon van Eerd is een geweldige acteur. Natuurlijk, hij heeft al gauw de lachers op zijn hand, maar dit keer zit er ook een serieuze ondertoon in zijn rol. Beide kanten pakt hij op een geweldige manier op. Jon van Eerd is geen grootse zanger, maar ook met inleving, uitstraling en mimiek komt hij een heel eind, en zeker een hoogtepunt is het Nederlandstalige nummer "Ik ben wat ik ben" uit het Engels "I am what I am", een nummer bekend geworden door Shirley Bassey.

 

In het ensemble zitten er meerdere mannen, die allen gehuld als vrouw een rol hebben in La cage aux folles. Het is theater in theater, na hun "uitvoering" gaat het stuk ook door achter de coulissen. Menig man (of moet ik nu zeggen vrouw) ziet er zeer overtuigend uit.
Franse revue is het tegelijk ook, een keur aan mooie creaties, veren. Het ziet er allemaal prachtig uit.
Ook andere rollen worden goed neergezet, of het de jonge Karel Simons is, of de bijrol voor Bartho Braat (hij moet ook als vrouw tegen wil en dank "goede tijden zal nooit meer het zelfde zijn..!"), of de komische butler, of het ensemble..
Ik hoop op een prijs voor Jon van Eerd voor zijn hoofdrol, zonder daarmee de anderen tekort te willen doen. Zijn acteren, het lachen, het serieuze, doet hij ontzettend goed.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?