Music, musica, musical: muziek!

Op Broadway, te New York, zag ik de musical The Phantom of the Opera, een musical die daar al ruim 25 jaar draait.
De voorstelling was in het Majestic theatre, een ouderwets theater, gezellig en knus, met ouderwetse balkonnetjes.
The Phantom of the Opera is een voorstelling met gebruik van schitterende decors, prachtige aankleding en geweldige voices, kortom een lust voor oog en oor! Vele bekende melodieën.

 

Het stuk speelt zich eind 19e eeuw af, rondom de opera van Parijs als zangeres Christine (Sierra Boggess) haar debuut maakt in de opera. Echter, er is ook een spook van de opera (Norm Lewis) die een oogje op haar heeft. Het spook woont in de spelonken van de opera en heeft ooit lichamelijk letsel aan zijn gezicht opgelopen en draagt hij nu een masker.
Zijn geest is echter net zo fragide en donker als de spelonken waarin hij woont. Als hij Christine zijn wereld laat zien, en haar de muziek van de nacht aanbiedt, lijkt dat door de kaarsverlichting heel erg romantisch, maar hij wil haar bezitten en dat zij alléén voor hem zingt.

 

Music of the night, haast een klassiek stuk, van erg hoog niveau.
Christine krijgt beschermning van Raoul (Jeremy Hays) en hij belooft haar dee ware liefde in het prachtige nummer All I ask of you.
Het spook komt hierachter en is furieus, hij vermoordt de toneelmeester en laat de kroonluchter op het toneel vallen.
Het spook laat zich tijden niet zien en men denkt dat het spook weg is. In Masquerade, een carnaveleske viering, komt het spook met een toneelstuk, een opera, op de proppen waarin Christine de hoofdrol moet spelen.

 

Raoul bedenkt een plan om het spook in de val te laten lopen, met Christine als lokaas..
Het spook weet met Christine naar zijn spelonken te ontsnappen, en een harde achtervolging begint. Het spook weet Raoul gevangen te nemen en wil Christine een vreselijke keuze laten doen: samen met het spook verder gaan, maar zo niet dan moet Raoul sterven. Het is een point of no return..
Christine wijst het spook erop dat hij zich enkel achter zijn masker schuil houdt,  en dat er sprake is van echte liefde. Het spook laat Christine en Raoul gaan, zijn Music of the night is voorbij en hij verdwijnt, onvindbaar voor de meute..

 

Prachtige musical, met alles wat je maar wilt, mooie nummers, goed gezonden, emotie! Het stuk behoort tot de besten in dit genre...

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?