Music, musica, musical: muziek!

Tarzan, de musical

In een storm voor Afrika leed een schip schipbreuk. Alleen een man, een vrouw en hun baby overleefden de ramp en belandden in Afrika. De man en vrouw werden gedood door een luipaard. Een aap ontfermde zich over de baby en noemde de baby Tarzan.


 

Dit vormde de inleiding voor de musical Tarzan, en velen zullen zijn verhaal kennen. Tarzan groeide op tussen de apen en wordt als volwaardig lid geaccepteerd, al heeft Tarzan het gevoel dat hij anders is dan de anderen..


 

Een expeditie belandde in Afrika en Tarzan ontmoet Jane, van meet af aan was er een vonk tussen die twee en maakte Tarzan kennis met zijn eigen wereld, een wereld die boeit.. Jane was niet alleen, anderen widlen graag de apen vangen en het was duidelijk dat er een botsing zal ontstaan tussen de cultuur waar Tarzan vandaan kwam en waar hij opgroeide...


 

Het decor werd op een mooie manier gebruikt, een achtergrond van groene lianen had veel weg van een oerwoud. Ook was het 3 dimensionaal, apen en Tarzan kwamen ook op vanuit de zaal. D.m.v. klimmateriaal werd er heel wat afgeklauterd en werd alles op een geloofwaardige manier neergezet.


 

Tarzan (John Vooijs) en Jane (Chantal Janzen) zetten hun rollen geloofwaardig neer en zongen hun duet "voor het eerst" op kippenvel niveau. Ook is er aandacht voor de "kleinere" rol, Claytin Peroti is komisch en leuk als Tarzan's maat Tark.

Het zoeken naar de eigen identiteit, een thema die duidelijk is verwerkt in deze musical..

Kortom; Tarzan was een lust voor oog en oor!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?