Music, musica, musical: muziek!

Destijds in concert: Symphonica in Rosso met Paul de Leeuw. In het Gelredome, te Arnhem.
Paul de Leeuw gaf een geweldig concert in het Gelredome te Arnhem. Een serie van 5 concerten in het kader van Symphonica in Rosso.
Paul de Leeuw begon met "Blijf" (tot de zon je komt halen). Alles werd goed weergegeven op schermen, de stemming zat er vanaf het begin goed in. Paul de Leeuw werd begeleid door het orkest o.l.v. Cor Bakker en het Symphonica orkest, geluid was zeer goed. Ook liet Paul zich ondersteunen door een aantal dansers en danseressen.

 

Daar was Adje, genageld aan het kruis. Dit was een verwijzing naar een concert van Madonna, die een show zo startte. Adje klaagde dat hij er zo bij hing. Zij zongen samen "Diep in mijn hart". Al zijn grote hits zong Paul de Leeuw eigenlijk wel. Hij startte een Italiaanse medley, maar vond dat hij ondersteund moest worden door een Borsato, en daar kwam Leontien Borsato.

 

Marco Borsato trad ook op. Met Paul de Leeuw zong hij samen een nummer over een opa, heel mooi. Solo zong Borsato "Binnen", waarmee hij de hele zaal opzweepte.
Het ging alleen om de liedjes, Paul was zeer goed bij stem en hij liet zich van zijn beste kant zien. Met Simone Kleinsma zong hij het mooie "Zonder jou". Edsilia Rombley trad op met "Ik wil nooit meer zonder jou".
Borsato trad nog een keer op, en zong het fameuze "Rood" en "Ik leef niet meer voor jou".

 

Paul de Leeuw zong een nummer van Robert Long, en bracht daarmee een ode aan deze inmiddels overleden zanger. Vlakbij onze ring kwam ineens ook een klein podium, en daar bracht Paul de Leeuw, begeleid door Cor Bakker, ook nog twee nummers. Dat was erg leuk, omdat we Paul de Leeuw van dichterbij zagen en zijn gezicht goed konden zien. Hier zong hij "De vleugels van mijn vlucht" en "de steen". Jan Smit zou ook optreden, maar die mocht toen niet zingen. Zijn grote hit "Als de morgen is gekomen" werd gezongen door Adje, die dat overigens zeer goed deed.

 

Natuurlijk zong Paul de Leeuw ook "de regenboog", wat uitbundig werd meegezongen door het publiek. Hij vond het jammer dat er nog één iemand niet bij kon zijn. De aan aids overleden jonge zanger René Kleijn, die destijds bij de Leeuw grote indruk maakte. Van hem zagen we nog de videobeelden van zijn hit "Mr. Blue".
De Leeuw zong een nieuw nummer over zijn kinderen. Daarin zat verweven de melodie uit de Efteling, uit het sprookje van de elfjes. Een heel leuk nummer.
Paul de Leeuw sloot af met een heel mooi nieuw nummer "Dat wat er overblijft" geschreven door John Ewbank (de man achter Borsato). Met dit concert presenteerde de Leeuw zich als zanger, zijn stem liet hem niet in de steek en hij liet horen een goede zanger te zijn!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?