Music, musica, musical: muziek!

3e aflevering van CD's, singles, of LP's die mij raakten, of waar een herinnering aan is: the War of the worlds van Jeff Wayne.

 

In 1975 verscheen de LP The War of the World van Jeff Wayne. Het was een verhaal op muziek. Het verhaal is naar de roman van H.G. Wells waarin marsmannetjes de Aarde veroveren. De LP werd aan elkaar gepraat door Richard Burton, als journalist, maar centraal stond vooral de muziek. Het was een pop album, met best stevige nummers met o.a. Justin Hayward en Julie Covington als vocale artiesten.

 

Mijn zus kocht de LP. Maar ik was het die de LP grijs draaide, en de LP ook kreeg van mijn zus; want ik draaide de LP. Later kwam het muziekwerk uit op CD, die ik ook aanschafte. Het begin is een instrumentaal nummer, Eve of the War, een nummer wat destijds een grote hit was.
Toen later dit muzikale epos op CD uit kwam, kocht ik deze.
Een muzikale uitvoering verscheen nog als een concertregistratie in Amsterdam, waarbij is aangetoond dat het een muzikaal feest is, een popmuziek stuk van hoog niveau, en één die toch steedst terug keert.

 

Zo onheilspellend als Thriller eindigde, zo onheilspellend begint dit magische War of the worlds;

"No one would have believed, in the last years of the nineteenth century, that human affairs were being watched from the timeless worlds of space.
No one could have dreamed we were being scrutinized, as someone with a microscope studies creatures that swarm and multiply in a drop of water. Few men even considered the possibility of life on other planets and yet, across the gulf of space, minds immeasurably superior to ours regarded this Earth with envious eyes, and slowly and surely, they drew their plans against us."

Coby 28.10.2012 17:31

Ik wist niet, dat ik de lp heb gekocht en aan jou heb gegeven!! Wat leuk. Toevallig had ik het pas nog met Ada over deze muziek! Ga er weer eens naar luisteren!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?