Music, musica, musical: muziek!

Joseph and the amazing technical coloured dreamcoat. Wel een mondvol als titel van een musical. In het laatste kwartaal van 2008 hield de AVRO de verkiezing voor de hoofdrol in deze musical. Freek Bartels wist deze reeks te winnen. Bartels zagen wij al in de musical les miserables, in de rol van studentenleider Enjolras. Ook toen viel hij ons op door zijn krachtige stem en opvallende verschijning.

 

De musical Joseph vertelt het verhaal van Jozef, die van zijn vader Jacob een prachtige droomjas krijgt. Tevens heeft hij de gave om dromen te kunnen uitleggen. Zijn overige 11 broers worden jaloers en verkopen hem als slaaf aan Potifar. Nadat diens vrouw Joseph probeert te verleiden, belandt Joseph in de gevangenis.

 

Zijn gave als droomuitlegger voert hem naar de farao, die een wel zeer vreemde droom had. Als dank voor de uitleg, wordt Joseph onderkoning. Dan verschijnen Joseph's broers, want bij hun heerst ernstige hongersnood. Ze herkennen hem niet, en Joseph leert hen een lesje totdat hij ze dan toch vergeeft.

 

We kregen een zeer mooie voorstelling voorgeschoteld. Een bonte verzameling van kleur in het decor en de kleding. De liedjes gaan in vlot tempo achter elkaar, het zijn leuke vooral vrolijke liedjes.

Het verhaal wordt verteld door René van Wegberg. Bijna voortdurend was zij op het toneel, en hoe! Zij heeft een zeer prachtige en krachtige stem; wat een rol. Freek Bartels als Joseph zat lekker in zijn vel. Aangevuld met meerdere mannen uit de zoektocht naar Joseph (inclusief plaagstootjes van hun) en een wel hele leuke
Elvis-achtige farao, wordt het een bonte musical die ons de hele avond een glimlach bezorgde.

 

Deze vrolijke en vlotte musical was dan ook een lust voor oog en oor. In de toegift kwamen er meerdere leuke liedjes nog eens voorbij in een medley. Zo konden we nog eens genieten van die muziek!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?