Music, musica, musical: muziek!

Deze aflevering uit de reeks van singles, lp's of cd's die mij raakten, of waar een herinnering aan zit, gaat over een kersthit, t.g.v. het begin van de advent, op zondag 2 december 2012.

 

Een kersthit is een lastig fenomeen. De periode dat de plaat een hit kan zijn, is aan de korte kant. CD's zijn er legio, en er worden ook wel single nummers uitgebracht.

 

Dit nummer van Frankie goes to Hollywood, een Britse popgroep, getiteld "the power of love" dateerde uit 1984.

 

Normaliter produceerde de groep stevige popnummers, die ook scoorden. Daarnaast leken de bandleden wel rouwe figuren. Heel anders is deze "the power of love", een erg gevoelig nummer. Beluister het maar eens op you tube. In de tekst komt het woord kerst niet eens voor, en lijkt een zin als "keep the vampires from your door" ook niet op kerst te slaan. Met "the power of love, a force from above" lijkt het nummer meer in de richting van kerst te gaan.

 

Wat het nummer wél tot kersthit maakte, was de bijbehorende clip. Geleid door een ster aan de hemel, gaan drie wijzen op pad, richting het kindje, richting het licht. Het was een grote hit destijds, een mooi en gevoelig gebracht nummer.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?