Music, musica, musical: muziek!

De kreet "muzikaal meesterwerk" zal ik destijds niet hebben gebruikt, want daar was ik veel te jong voor. Maar de Space oddity van David Bowie was een nummer die mij opviel. (Aflevering uit de reeks van singles, nummers, cd's of dvd's die opvielen, waar een herinnering aan zat, of wat mij raakte.)

 

Het nummer had iets met ruimtevaart te maken, de clip verwees daar naar. Dat was iets wat mij aanspraak, want ik volgde zaken die daarmee te maken had.
Muzikaal gezien zat er een vreemde "riedel in", het is de overgang naar het volgende deel van het nummer. Beluister het nummer maar eens op you tube. Het markeerde het begin van meer David Bowie nummers die opvielen, zoals Fame.

 

Bowie zelf fungeerde vaak als markante figuur, die het niet schuwde om op te vallen. Denk aan Boys, waarin hij ook in vrouwenkleren in een clip verscheen. Vele jaren later scoorde Bowie een wereldhit met het nummer Let's dance en met een tournee reisde  hij over de hele wereld. Zijn stemgeluid is er één die opvalt. Soms niet eens zuiver, maar dat maakt een nummer dan zo apart. Geen persoon om in een vakje of hokje te plaatsen, een all round artiest is Bowie.

 

Zo veel jaar later is het nummer nu een all time favoriete classic geworden, en terecht. Tempowisselingen, de vreemde "riedel"; een waar muziekstuk.

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?