De tweede golf

(Nieuwe aflevering uit de reeks Epe en directe omgeving)

Aan de rand van Nunspeet vind je partyboerderij 't Hoge. De boerderij is een pand uit 1750, en wordt sinds 1974 beheerd door de familie Admiraal. Het is vandaag de dag een boerderij waar feesten, partijen en uitstapjes georganiseerd worden voor bedrijven, vrienden, familieleden. Er is een breed pakket aan mogelijkheden, zowel voor de activiteiten die hier mogelijk zijn als voor de uitgebreide buffetten. Neem hiervoor vast een kijkje op de site.

http://www.t-hoge.nl

Deze log gaat over een specifiek uitstapje, en wel op 29 mei, in een eerder jaar, vierde mijn partner daar diens 50e verjaardag. Behalve ik en mijn partner wisten al de genodigden niet wat er komen ging, alleen dat ze zich op een bepaalde tijd moesten verzamelen op station Nunspeet, en we hadden gezegd "wees op tijd, want anders mis je de ...."

Goed iedereen was op tijd en van alle kanten werd mijn partner gefeliciteerd. Daar stond ineens een Jan Plezier klaar. Gereed voor ons tochtje naar de Partijboerderij. Verrast stapte iedereen in, waarheen zou dit tochtje leiden, want niemand die dit wist. Midden in de bossen was het ineens tijd om uit te stappen voor koffie of thee met een plakje cake. Het gezelschap vermengde zich en liet de koffie met lekkers zich smaken. Even later toog de kar, getrokken door 2 paarden weer verder. Het was een pittige inspanning voor de dieren, want in de kar zat wel zo'n 40 man.

We arriveerden in partijboerderij 't Hoge, voor koffie met gebak, waar de mensen uit meerdere gebaksoorten konden kiezen. Eindelijk werd het tijd dat de mensen hun cadeau's aan de jarige konden geven en werd de jarige in het zonnetje gezet. Even later werden de auto's (die nog op de parkeerplaats stonden op het station te Nunspeet) gehaald.

En terwijl het weer steeds beter op klaarde - het begon wat bewolkt, maar de zon kwam er steeds beter door, begon het ringsteken. Gezeten in een kar, voortgetrokken door een paard, moest je ringen aan een stok zien te steken. Nou, dat viel mij nog niet mee, al vond ik dat wel erg leuk. In een uitgelaten sfeer nam bijna iedereen wel een keer plaats in de wagen en kon ik zien hoe het anderen nog wel lukte om ringen te steken.
Een aantal mensen hadden 2 ringen gestoken en vond de barrage plaats. Het zelfde ritje, het zelfde doel, maar dan een tempo sneller! Dit was een spektakel!

Na een korte pauze, waarin natuurlijk een drankje aan de bar gehaald kon worden, kwam het volgende onderdeel, de vele spellen in de Hooischuur. Oud Hollandsche Spelen maar ook handboog schieten. De mensen vermaakten zich wel, het ging allemaal gemoedelijk.
Zo tussen de activiteiten door konden we ook heerlijk zitten op het terras van de partijboerderij. De oudere jeugd vermaakte zich ook nog eens op de aanwezige skelters.
Al die activiteiten maakte uiteraard hongerig, en werd het gezelschap verrast met een culinair, heerlijk buffet. Divers vlees werd gegrild zoals hamburgers, kip, biefstuk. Aangevuld met patat, sauzen, en een keur aan salades. Wie wilde, kon meerdere malen eten halen, maar er werd geadviseerd om nog ruimte over te laten, voor een net zo goed toetjes buffet. Diverse soorten ijs, bavarois, en diverse fruit. Het was allemaal top verzorgd door de mensen van de partijboerderij en we lieten het ons dan ook goed smaken!
Ik kan toch wel zeggen dat iedereen van deze dag genoten had! Ook de jarige job genoot met volle teugen!

Nieuwe reacties

01.11 | 18:50

Mooi verhaal.

09.08 | 16:13

Een mooi verhaal. Ik vermoede al dat hij naar de Noordkaap ging. En ook gelukkig
dat de mist oploste

07.06 | 16:06

Het is een mooi verhaal, je waant je in Noorwegen

24.11 | 23:33

Ben al een tijdje op zoek naar het boek Heelal van Anwb.
Waar An ik dit boek nog vinden?